onsdag, augusti 11, 2010

Askersund: Kinapark och Tiveden med åskan hängande i luften

Bastedalens Kinapark – anlagd i en ravin och ett ställe för "meditation och stillhet". Det senare tog liksom inte fäste i sinnet hos de yngre i barnfamiljen som kom ungefär när vi skulle gå ...

En snok kom simmande i dammen!

Vackra näckrosor.

Fagertärn i Tiveden är känd för att vara det enda stället i Sverige med röda näckrosor. Fast vi såg inte en enda. Bara vita och gula.

Vargaklämman – en naturlig grotta. Tydligen jagade man in och fångade vargar här förr i tiden.

En "gryta" – en sten har under istiden slipat ner sig med smältvattnet, ner i berget. Slipstenen har slitits ut, hålet är kvar. Och verkar dräneras med slang?

Älgarås kyrka. Stängd. Raskt beskådad på utsidan i hällregn av oss och en tysk.

Hell-rain.

Vi gjorde Bastedalens Kinapark på förmiddagen medan åskan mullrade i fjärran. Efter en lunch på en båt vid kajen i Askersund, åkte vi till Tiveden, och krånglade runt på slingriga dåligt skyltade grusvägar. Kom in på en konstig väg som kändes lurig för hjulaxlarna, men vi kom igenom. Men fel. Så vi fick ta samma dumma väg tillbaka igen. Lite regnstänk, lite åskmuller.

Men det var inte förrän vi var färdiga med dagens planerade stopp, som åskvädret bröt ut med hällande regn! Eftersom vi fått tid över, tog vi en vända mot E20 och tittade på Älgarås Kyrka, men den var stängd och regnet väldigt blött, så vi åkte och fikade i Hova istället. Gjorde en snabbvisit vid en klosterruin intill E20, men den var täckt av skyddsplast och där var folk som höll på att gräva ut. Inte mycket att se med endra ord. Tillbaka till Askersund och en paus, innan vi gick till Värdshuset och åt en trerätters!

Inga kommentarer: