måndag, augusti 16, 2010

Finbesök av föräldrar! Äntligen!

Föräldrarna är sällan kinkiga när det bjuds på räkor ...

Skadad Silverstreckad Pärlemorfjäril. Men vacker ändå.

Mor och pållar.

Far och Stilton.

En präktig padda promenerade förbi i kvällningen.

Fem år sedan är det, som föräldrarna var här sist. Med ett fiffigt direkttåg från Hässleholm, blev det lätt för dem att åka hit, äntligen! Så på fredagseftermiddagen hämtade vi upp dem i Göteborg. Det fick ju bli räkor på kvällen! Det är dåligt med färska räkor i Göinge-bygden...

Så nu fick vi visat vårt hus, vår övervåning som inte var klar för 5 år sedan, stallet som inte fanns då, och våra pållar som vi inte hade då! Och Ronja och Stilton.

Det blir mycket ute-liv! Eftersom päronen är inbitna rökare, blir det ironiskt nog mycket frisk luft, eftersom röken intas utomhus! Och vädret tillät för det mesta långa, mysiga stunder på uteplatsen på baksidan. Vid ett tillfälle regnade det, så vi fick knö ihop oss på verandan. Men det gick det med!

Fördelar med föräldrar på besök gentemot barn: Föräldrarna drar inte ut alla barn- och kattleksaker på golvet, de springer inte i korridorerna, jagar inte katterna och går och lägger sig utan knot. Men lite oroliga var vi, att de skulle försöka smuggla med sig Ronja-katten hem. Ronja valde nämligen att sova hos far, och mor blev särskilt förtjust i henne. På det hela taget en stillsam och skön helg!

På måndag förmiddag körde jag dem till tåget och resan hem gick tydligen geschwint! Tack SJ för denna förnämliga direktförbindelse! Och, ja – alla katterna var kvar när de hade åkt!

Inga kommentarer: