torsdag, december 31, 2009

Nyårsafton med pållar på rymmen!

Söta Saga med frost i lugg och mul-hår!

Frostkristaller

Samling i soffan

Skål i stallet!

Dagens träningspass med Saga blev lite NH i sommarhagen. Vid 17-snåret tog maken in hästarna. Och det dröjde. Visade sig att jag hade glömt stänga grinden mot sommarhagen, så pållarna hade ju gått över bäcken dit ... Oups! Man kan tycka att det inte gör så mycket. Men hade de valt att gå i sommarhagen på denna sidan bäcken hade de varit fritt fram att rymma ut på vägen ... Maken räddade situationen!

Det kom lite kompisar ändå, på nyårsfest!
Fyra kompisar och en fantastiskt söt och ivrig vovve på 7 månader! Hon blev lite brydd och osäker när våra missar blev skraja och morrande burrade upp sig när hon skulle hälsa - katterna hemma gjorde ju inte så!

Vi började med en välkomstdrink, sedan blev det båtar av fådda avocados med Crème Fraîche, löjrom och lite fådd rökt lax. Därpå vildsvinsstekar (välvilligt donerade av föräldrarna i julas) med potatisgratäng och Karl-Johan-svampsås, avslutat med Glace au four. Vi åt dagen till ära på den fina "böhmiska servisen" som maken ärvt av sin farmor. Med de fina kristallglasen jag fått av min fars faster. Är det någon gång man ska använda finporslinet, så är det väl nyår! Till detta serverade vi fådda viner som visade sig passa bra med maten!

När vi satt mätta och stinna var det bara någon timme kvar till tolvslaget. Maken och jag beredde oss på en tidig sorti ned till stallet för att lugna pållarna under de värsta fyrverkerierna. Kaneli-kompisen stannade inne med vovven, för att förskona henne från fyrverkerierna. Så är det att vara djurägare. Vi andra pälsade på oss och nyårsskålade i champagne inne hos hästarna i stallet. Saga var lite på sin vakt, men de var mycket lugnare än förra året, trots att det smällde rätt bra ovanför oss.

När vi återvände in hade vovven sovit under det värsta ståhejet – hennes största trauma var att vi andra gick iväg och hon inte fick komma med! Skönt att djuren är så lugna. Har hört så mycket skräckhistorier om rädda hästar och sönderstressade vovvar på nyår. Fattar inte varför fyrverkerierna måste väsnas så! Så barnsligt!

Vi fortsatte med chips, popcorn, ostbågar etc och tjôtade in på småtimmarna. Efter hand gick folk och lade sig fast jag och Frodo blev sittande uppe som vanligt, medan maken gick ut och släppte ut hästarna i hagen. Och han dröjde. Visade sig att han också glömt stänga grinden, så när hästarna släpptes ut galopperade de kvickt iväg till andra sidan bäcken. Och busade runt och sprang iväg när maken försökte fånga in dem. Men Mökkvi gav sig snart och med honom följde Saga, så snart var de i rätt hage igen med ordentligt stängd grind ...

1 januari 2010, kl 05.30 slöt jag mina blå ...

Inga kommentarer: