torsdag, december 03, 2009

På kant med tekniken. Och biologin. Men med lite tur i oturen.

En fluga gör ingen sommar ...

Mökkvi i frosten.

Månsken över hemmanet. OBS! Det är BARA månskenet och frosten som lyser upp bilden!

Färskfrusen persilja, anyone?

Sömnig Saga

Egentligen började det nog för några veckor sedan. Huvudvärk som kom och gick. Halsont likaså. Ovanligt trött. Och i förra veckan när både min powerpoint och skrivaren på jobbet krånglade, samtidigt som våra automatfodergrindar hemma började fallera, så var det ett faktum.

Kosmos och jag var ovänner!

I tisdags var jag ohyggligt matt i kroppen och sjukskrev mig. Så i tre dagar har jag varit orkeslös, haft huvudvärk nästan konstant, med korta inslag av halsont, rinnsnuva och hosta. I omgångar. Jag måste ha världens konstigaste flunsa!

Idag drog trilobiten ner makens väckarklocka, så timvisaren inte funkar längre. När jag skulle äta lunch såg jag att vattnet sprutade runt kranen utanför stallet! Rusade dit men kunde inte vrida av vattnet – kranen var väl fastfrusen. Fick således rusa ner i krypgrunden och stänga av vattnet till stallet där.

Å andra sidan – eftersom jag varit hemma var det lätt att ta emot sotaren som pep förbi här i tisdags. Och eftersom jag varit hemma märkte jag när de automatiska fodergrindarna inte löste ut, och kunde gå ut och fodra hästarna manuellt. Och idag var jag hemma när kranen började spruta!

Jag har kunnat gå ut och lapa den där solen som knappts synts på en månad. Njuta av den vackra frosten och allt ljus! Även nattetid! För tjockt lager frost och fullmåne, har nästan gjort nätterna ljusare än vilken novemberdag som helst. Det är märkligt hur mycket bättre man mår av att vara utomhus! Har märkt det andra gånger jag varit krasslig – uteluften gör susen! Liksom att sova oändligt mycket.

Idag har jag för första gången på en vecka inte haft huvudvärk. Lite lätt kanske. Men bara korta stunder. Och jag börjar känna energin komma tillbaka. Fortfarande lite matt. Men det går åt rätt håll.

Så var detta svininfluensa? Knappast, jag har varit för frisk för det. Kanke en kulting-influensa? Spädgris? För någon slags influensa måste det ha varit.




2 kommentarer:

Unknown sa...

Verkar som om du får vara hemma lite oftare!

Karos Corner sa...

Tror du har rätt där Per!