lördag, december 12, 2009

Barnkalas i Askim

Makens nevöer fyller år i november och december, varmed svågerns familj höll kalas för dem med tjocka släkten. Eftersom kalaset började redan 13.00, fick vi gå upp tämligen tidigt, för det skulle hinnas med frukost, uteritt, hästskötsel och en snabb vända på Surte Julmarknad i det fina Glasbruksmuseet, innan vi drog till Askim.

Väl där minglade vi på den nya, fina övervåningen med glögg och småplock innan det blev god mat, massor av kakor och mängder av tårta varmed vi körde hem lätt sockerstinna!

Fick veta av svägerskan att vår gamla köledare gått bort! Att han tagit livet av sig! Känns jättekonstigt. Vi kände honom ju inte personligen direkt, men varje tisdag, då när vi gick i alla-kan-sjunga-kör (3 år tror jag vi höll på), spred han sångglädje, sångkunnande och sångvilja hos oss, säkert hundratalet glada amatörer! Och fortfarande går vi här hemma och nynnar och sjunger, ibland med texter om varandra och katterna som vi hittar på efter hand (och som inte skulle vinna några kulturpriser direkt, kanske). Ibland i stämmor, även om det händer mera sällan. Ett lite ovanligt, men fint, arv av vår körledare.

Vi fick åka hem för kvällsfodringen av hästarna och hade en lugn lördagkväll.

Inga kommentarer: