lördag, maj 24, 2008

Sagan om skräpet som inte ville bli slängt

Det hände sig vid denna tiden för en vecka sedan, att maken och jag skulle köra vårt släp fullt med stallbyggeskräp till miljöstationen, när dragbil-Volvons batteri visade sig vara helt slut! Hjälten satte då Volvons batteri på laddning med hopp om att det snart skulle återfå sin forna vigör. När söndagen inföll foro Frugan iväg med Forrrden, ity morgonen var arla och kollektivtrafiken ringa den söndagsmorgonen som hon skulle fara till det fjärran Rügen. Och blott Forrrden får stå gratis i sta'n.

På måndagen var det så dags för maken att köra till sitt dagliga värv, då Volvon, trots ett dygn i respirator, ändock vägrade att starta! Ve och fasa! Den icke så våldsamt snabba bussen blevo hjältens räddning. Hjälten lyckades att efter sin arbetsdag finna sig ett nytt bilbatteri och resa med detta till det fjärran Skepplanda, men den stygga bussen gick inte ända ut hit, varpå Hjälten finge traska de sista fyra kilometrarna med det tunga batteriet käckt på svaj.

Hjälten installerade detta i koma-Volvon, och den visade åter tecken på liv!

Långt efter midnattstimman slagit, anlände Frugan hem med Forrrden, ity det var klent med kollektivtrafik till denna socken även under måndagsnatten. Frugan förundrades över Hjältens äventyr och gladdes åt att hon fått turista i Tyskland istället.

Så inföll en ny lördag. Nu skulle vi äntligen få slängt skräpet. Volvon backades. Släpet hakades på. Alla lampor fungerade. Men se, vänster hjul på släpet ville inte röra sig!

Hjälten undersökte då släpets bromsar men fann inga problem. En smula 5-56 och en gnutta våld senare, rullade åter hjulet och vi gav oss iväg med tillförsikt efter att ha lastat de sista skyddmålade planken och takplattorna som blivit över sedan husbygget för 2 år sedan ...

Då inser frugan att Volvons klocka är 13.30. Återvinningen stänger 14.00. Hjälten vet att Volvons klocka går en halvtimme fel. Men åt vilket håll? Frugan fann lösningen - att spana in klockan på pendeltågstationen. Och den visade – att det var för sent att åka! Så det var bara att vända hem igen. Frugan som brukar vara noga med logistiken, förundrades och förbannade sin senfärdighet, eftersom hon glömt tiden till förmån för dagens GP. Frugan är en idiot! Så nu får min hjälte själv åka till återvinningen på sin lediga måndag, ity släpet måste tömmas för att sedan åka på släp-spa ett tag.

Fåniga frugan får försöka fixa Forrden då, för att jämna ut karman - vi har ännu inte bytt vår stenskottsruta ...

Sedan lever vi förhoppningsvis lyckliga i alla våra dagar!

Inga kommentarer: