måndag, maj 12, 2008

Jag måste förbereda mig, reda mig, reda mig ...

Ujujuj, nu blir det till att planera. Hur jag ska ta emot Saga. Hur jag ska vänja henne vid nytt foder och bete. Hitta leverantör av torvströ, hö, hösilage etc. Så här sommartid borde det vara bäst med hö när vi nu bara har en till två hästar ...

Grunna, grunna. Men jag frågar och googlar och pluggar i mina hästböcker så det ska säkert gå. Och vad gjorde man utan Internet! Men Saga kommer få gå mycket på gruset runt stallet i början, medan vi vänjer henne vid betet. Här är ju himla uppväxt - och värre kommer det bli, särskilt om det kommer regn.

Nu är bäcken nästan helt uttorkad. Snart ser vi väl de små elritsorna (små fjällfiskar) fångna i de sista pölarna i bäcken.

Lite kluriga lösningar börjar ta form i min lilla grå ...

Nu ska jag kolla en annan liten grå efter fästingar, och framförallt den stora bruna musjägaren, som av någon anledning får många fler fästingar. Läbbiga kryp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hö är det som gäller på sommaren. Hösilaget möglar snabbt på sommaren. Det är värmen som skyndar på processen. Så alla stall jag varit i har hösilage på vintern och hö på sommaren. Såvida man itne har hö året om men då måste man ha gott om plats inne.
Tipskaneli

Karos Corner sa...

Javisst måste det vara så! Är balen öppnad så måste det ju vara som att ställa ut en mjölkpaket i solen - vi vet ju hur länge den håller då ... Nej, hö måste det bli! Jag vet att Saga redan får en del hö, men håller på att kolla exakt vad hon får.