söndag, maj 25, 2008

Mycket som haltar nu ...

Okänd växt - någon slags frökapsel tror jag - skir och fin

Vi har gott om åkerförgätmigej


Käringtand

Teveronika med middagsgäst



Stinknäva




Baldersbrå på gång i paddocken ...

Dessa pållar! I onsdags var ju min Saga halt. I fredags tittade arbetskamraten på en stilig ponny, som också visade sig vara halt! I lördags skulle kompisens pålle tävla - men var halt! Vad är det som händer? Igår ville vi åka och provrida en pålle - men då hade hon tappat en sko! Och idag hade vi tänkt testa en annan häst - men ägaren ringde och sa att han var i princip såld redan...

Egentligen skulle vi behöva stängsla mera, men torkan har gjort vår lerjord till stenhård cement, så vi får vackert vänta till regnet kommer (någon gång vid midsommar skulle jag tro ...)
Så vi har ägnat oss åt gräsklippning och färdigmålning inne i stallet istället. Igår var grannarna här på fika (vi har tänkt bjuda in dem i typ ett och ett halvt år ...). Himla trevligt var det. De har ju också hästar så vi hade mycket att prata om.

Det har ju blåst en del så våra grillplaner har gått i stå. Bäcken håller på att torka ut och växterna växer mycket långsamt. Det senare är förstås ganska bra. Jobbigt när manshöga tistlar, baldersbrå, nässlor och annat jox gör hemmanet till en veritabel djungel.

Ikväll ska jag nog planera en hästprovarturné ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja ojoj så mycket halta hästar. Som sagt inte mycket annat att göra än att vänta. Men en skinande nytvättad halt häst står i hagen och ser ändå rätt nöjd ut. Och så fick han ju se på en tävling från första parkett. Men nåt kul har iallafall hänt en liten fölis kom till världen i natt! Otroligt sött och galopperar redan runt på långa ben :)
Kaneli

Karos Corner sa...

Åhhh! En liten fölis!

Ja, vi får hoppas alla haltisar hämtar sig snart. Måhända har de alla varit för vår-ystra i hagen.