måndag, maj 12, 2008

Lördag i Linköping - och jag föll för en mörk tjej!

Saga fra Laugarvöllum




På saluvisningen förra veckan läste vi om henne att hon var:
"Ett kraftfullt sto med mycket vilja och 5 bra gångarter. Mankhöjd 142. Född-96. Islandsfödd men eksemfri (i alla fall i 7 år ...). Pappa: Brynjar frà Argerdi (1a klass med 8,22), Mamma: Skvetta fra Laugarvöllum. En häst för dig som vill träna och tävla aktivt."
Vi trodde då att hon var för avancerad för oss (mycket vilja) och tänkte inte så mycket mer på henne utom att hon såg himla fin ut på visningen. Men när vi senare provred några andra hästar som inte riktigt funkade för oss, så plockade de fram Saga. Kändes med en gång rätt. Hela förra veckan velade jag, så det var ju bara att provrida igen - i Lördags.
Jag fick rida ut själv en sväng. En bra test. Just den dagen försigick någon tävling på ovalbanan, så när jag red fram i den ståtliga allén passerade jag andra hästar, massa folk, hundar, ungar, barnvagnar, bilar med släp etc, och Saga blev inte rädd för något av det. Hon har stor skritt, traven är också stor och fin, och tölten är perfekt när man "hittar knappen". Jag har kanske ridit henne högst en timme, men känner redan att jag börjar lära mig henne.
Vet inte vad det är som gör det, men rent instinktivt blev jag helt lugn när jag äntligen bestämt mig, fastän det är stort och nervöst att bli hästägare.
Nu är handpenningen betald och hon veterinärbesiktigas onsdag den 21 juni. Ska försöka vara där då - får väl åka upp på tisdagskvällen. Sedan får vi se när vi kan fixa transport - vill inte själv köra 32 mil med släp med häst i.
Ujujujujujujujujuj .... så det kan bli. Maken knorrar olyckligt över att han inte hittat sin pålle än - den presumtiva make-hästen vi provade på söndagseftermiddagen kändes inte alls rätt.



5 kommentarer:

Anonym sa...

SUPERGRATTIS!!! Kul att du hittad din drömtjej. Hon ser ju jättefin ut! 2:a klass bedömt sto dessutom, då har du nåt att avla på så småningom, hihi. Skönt att letandet är över för din del, men nu får du hitta en kompis till henne snabbt då ;)
Kaneli

Karos Corner sa...

Ja Kaneli, maken vill ju också hitta sin pålle snart! Och det är ju trist om hon får gå själv länge. Kan säga att hon såg extra stilig ut när Marcus red henne på visningen - hon har en fantastisk pass, även om jag inte vågat mig på att prova den än. Dags att beställa privatlektioner när hon blivit hemmastadd hos oss. Tyvärr ingår inte sadel - har du numret/någon hemsida till tjejen som hjälpte dig med Grimur?

Anonym sa...

Hurra, en häst! Hon ser väldigt fin ut!! Förstår att du är lycklig:) (och det syns på bilderna också)
/Anneli

Anonym sa...

Hej!
Hurra! Grattis till fina Saga!! Ser fram emot att få träffa henne.
/Linda

Anonym sa...

GRATTIS till att du har hittat rätt häst för dig! Vi kommer och inspekterar henne i sommar! Det ska bli spännande!
Purr från din Syster