fredag, november 30, 2012

Äntligen lite kyla och massor av måne!


Morgon i ett Göteborg som förbereder sig för julen. Fullmånen gömmer sig lite bakom ett moln.


 Skepplanda by night därborta. Under en stor och gul fullmånes sken.

Det går snabbt in till sta'n nu! I dagarna försvann den sista enfiliga biten utanför södra Surte, så nu går det himla fort att köra E45 mellan södra Älvängen och sta'n. 6 år av knepiga vägomledningar och kurvor, köer och tillfälliga rondeller är snart över! Luxurios driving – dubbelfiligt hela vägen med 100 som hastighetsgräns. Tror jag. Skyltarna är inte uppe än. Vägarbetena hitom Älvängen pågår fortfarande vilket innebär att det finns kvar en liten klen, tillfällig rondell utanför Älvängen. Den står lite åt för långt åt vänster och är väldigt liten, så de finns de som missar att det är en rondell, trots varningsskylt. Häromdagen mötte jag en bil som därmed åkte på fel sida rondellmitten – dvs mot körriktningen! Där var brett och vi körde långsamt, så det blev aldrig någon fara. Men lurig är den.

På onsdagskvällen var jag och f d arbetskompisen på Bollywood-dansen igen, men vi hann med en fika innan. Och det var ju trevligt, för då han vi prata lite också. Kanske var det blåbärspajen som gjorde det, men jag var ganska matt denna gången också. Förra veckan hade jag en förkylning på gång som aldrig blev något. Men denna veckan hade jag ingen ursäkt. Vi var ovanligt många på passet denna gång, men ovanligt många var ovanligt trötta, precis som vi. Kan trösta mig med att jag orkar med och är smidigare än många av de andra som är både yngre och smalare än jag!

I morse var jag äntligen hos doktorn! Min syster har tjatat på mig att kolla upp om jag är predestinerad att få problem med benskörhet, eftersom vi kan vara genetiskt disponerade för det.

Jag har inte varit på hälsokoll sedan 2001 tror jag. Om en vecka får jag svar på blodproven, dels vad gäller värdena för benskörheten men också lite andra värden. Törhända tycker de att det är lite lite blod i mitt koffeinomlopp... Hur som helst lyssnade läkaren på hjärta och lungor och kollade blodtryck, och där var i alla fall alla värden bra. Kände mig extra frisk när jag gick därifrån! 

Idag var det en strålande vacker och kall dag så jag minsann fick byta sommarjackan mot vinterkappan! Äntligen lite kyla, så att marken blir hård och därmed inte lerig! Så för första gången på hela hösten fick hästarna vara ute även på natten, under den bakfulla månens sken. Våra djurbestyr kommer att bli så mycket lättare nu när vi slipper leran och det evinnerliga regnandet. Hoppas att det håller i sig. Välkommen, Kung Bore!

 


Inga kommentarer: