lördag, september 15, 2012

Ridkurs dag 1 och hemmaliv

5-faldige världsmästaren Stian Pedersen rider makens Mökkvi!

Instruktioner.

 
Alpackapromenad!

Hrisla!

Keilir.

Två av mina favvokillar!

Vi hade båda anmält oss till en kurs på vår ridskola med världsmästaren Stian Pedersen som instruktör. Men eftersom vi var lite sena med att anmäla oss, var kursen full. För mig var det lika bra – Saga får ju inte ridas än – men jag hade hoppats att hon skulle vara ridbar nu, då när vi anmälde oss. 

Men så kom det ett återbud till kursen! Och eftersom maken och Mökkvi är igång med sin ridning, var det självklart att de skulle gå kursen!

Så tidigt på lördagsmorgonen lastade vi Mökkvi och åkte, så vi var vid stallet 7.30! Det är tidigt! Snart kom vår instruktör och maken fick sin lektion. Stian började med att provrida Mökkvi. Alltid kul att se duktiga människor rida våra hästar!

Två gamla ridgruppskamrater kom och tittade (trots att det var så tidigt!). Vi har inte setts på ett bra tag, så det var himla trevligt, Vi hann knappt titta på maken och hans lektion!

Efter lektionen åkte vi hem, skötte djuren och njöt av det fina vädret. Vi gick en promenad med alpackorna bort mot ridhuset, där vi vände. På tillbakavägen stod ett gäng människor och spanade på en fastighet som är till salu. En dam verkade berätta om den för de andra, som en och en tappade uppmärksamheten när vi kom gående med våra alpackor!

De blev alldeles förtjusta och frågade om dem och bedårades av dem. "Tänk att bli grannar med en alpackagård", sa damen som verkade guida dem. Så kanske är det nya grannar på gång?

Inga kommentarer: