lördag, september 22, 2012

Alpackaentusiaster på visit

Grannens T rider fina Keilir. Hon har inte suttit på honom många gånger (han är ju bara drygt 3 år och håller på att ridas in lite grand) och ändå är han så lugn. Ser ut som han alltid gått med ryttare!

Vid 14-snåret kom en tjej med sin kille, för de funderade på att skaffa gård och så småningom alpackor och ville gärna ha lite tips. De var väldigt glada att de fick komma och hade fikabröd med sig. Tjejen var pratsammast och blev överlycklig när vi också hade islandshästar! Hon hade ridit mycket i sin dag, men tyvärr gjorde en knäskada att hon inte kan rida mer.

Så när vi gick ned till stallet råkade vi gå in till Mökkvi i sin sjukbox istället, och hon fick kela och lukta på honom så hon blev alldeles lycklig!

Så småningom gick vi in till alpackorna som förstås kom springande och villigt lät sig matas. Tjejen fick till och med en lite nospuss av nyfikna Miski!
Vi stod därute och pratade länge i den råa vinden, och jag kände att jag började frysa rejält. Så vi gick in och fikade och de var himla trevliga!


Snart efter att de åkt kom grannens T och red på Keilir som hon precis börjat rida in lite grand. Det verkar gå riktigt bra, även om det är svårt att få till gångarterna. Men han är ju bara ung ännu. Det kommer säkert.

Vi blev aldrig riktigt varma efter vår sejour ute hos alpackorna. Så på kvällen tände maken höstens första brasa i kakelugnen. Myyys!

Inga kommentarer: