måndag, september 17, 2012

Förvirring på kliniken!

Coolt camouflagefärgat bandage!

 Mökkvi i sin torra utebox.

Ett kryp.

När Mökkvi skoddes sist, påpekade hovslagaren att han hade en hålvägg som var så pass stor att hon inte vågade öppna upp hela. Så idag åkte vi till Ale-kliniken med Mökkvi för att undersöka det hela. Vi är ju välkända ansikten där eftersom jag varit där så mycket med Saga. Så idag blev de förvirrade när vi var där igen, med en mörk islandshäst – fast "fel" häst!

Egentligen skulle Saga varit där idag, men hennes skor sitter så pass bra, så jag vågar mig på att låta henne gå med dem de två veckor det är kvar till nästa helskoning. Så hoven ska hinna växa ut mer. Hoppas på att få börja rida henne igen efter nästa skoning!

Mökkvi röntgades och undersöktes och hade mycket riktigt en hålvägg som de fick skala ur och gipsa. Så väl hemkomna gjorde maken i ordning två tredjedelar av ligghallen till en utebox. Då kan Mökkvi se vad som händer runt omkring, men ändå stå torrt med sitt gips. Vi har ju lite rutin på det här med gipsade pållar nu...

Fredagen den 28 är det dags för återbesök, och förhoppningsvis får Mökkvi en sko då. Hans hålvägg var inte alls lika illa som Sagas!

På eftermiddagen hade vi bokat in Distriktsveterinären för att vaccinera och chippa alpackafölen. Men de fick in ett akutfall och kunde inte komma. Istället bokades torsdagen in – det blir till att jobba hemifrån då.

Inga kommentarer: