söndag, maj 20, 2012

På kamelen!

"Nä, vet du, nu känner jag att jag MÅSTE byta frisör!"

Karo på kamelen. INTE kanelen...men nog vinglade det!

Max lät sig ledas snällt!

En utetur blev det också för maken.

Söt är han, Max!


Det kan vara klurigt att kliva av...

Jag trodde det var maken som drog lite kärleksfullt i min tofs, när det visade sig vara denna killen...
... så det var ju bara att klia den dromedaren!

Elefant nära pizzerian i Kolhättan.

Kolhättan  – Svanesund.

Camelider av mera sparsam storlek köar i baren.

När maken fyllde år fick han en kamelridning av mig – så idag åkte vi vid 9-snåret iväg mot Orust till Myckleby Nedergård via Svanesund och färjan där. Vi var lite osäkra på om vi kommit rätt, till vi såg kamelerna. Och åsnorna, alpackorna, getterna och korna som också fanns där. Snart möttes vi av bonden som blev väldigt intresserad när han hörde att vi också hade alpackor. Så småningom ledde han ut den största kamelen och jag började rida. Turligt nog fanns där en trappa att gå uppför, så man kom i lagom höjd att kliva på.

Oj, så det gungade! Tur man satt väl inkilad mellan pucklarna på en slags hårt stoppad kudde som sadel. Fast jag kände mig rätt trygg – man har ju ganska bra balans efter all hästridning ändå. Jag höll mig i den främre puckeln, men den var liksom lite hängig. Det var kul! Snart var det makens tur. Och snart nog fick jag leda kamelen! Så himla stor! Även ut en vända. Ibland fick bonden hjälpa till när Max tvekade, men bonden sa att det var tydligt att jag var lite van och inte rädd, för annars hade kamelen aldrig följt mig.



Efter ridandet visade han oss runt och vi pratade förstås mycket om alpackor, och mitt i allt ihop kom en dam med några barn (någon kyrkogrupp tror jag) som fick sitta på kamelen och rida på en åsna.

Så småningom åkte vi hemåt,
åt en pizza i Kolhättan och skulle köra upp för vår uppfart, när där stod en bil! Isis-gannen var där och stängslade de remsor runt vårat som tillhör andra grannar men inte används – så Isis-grannen kan ha sina hästar där. De var väldigt flitiga i värmen! Snart har vi 5 hästar extra här hos, och intill, oss!

Efter en paus red vi F-rundan. Sagas galopp uppför långa backen var magisk – klockren takt och SNABB! Men sedan var hon otroligt flåsig. Det var ju över 20  grader idag och hon har inte fällt all vinterpäls ännu. Den var förstås bra att ha i torsdags när det bara var 8 grader och regn...




1 kommentar:

Anonym sa...

Stenelefanten finns hos Svanesten, ett stenhuggeri i Svanesund som har massor av roliga stenskulpturer. Elefanten finns i en mindre variant (ca 1 m hög), som jag väldigt gärna skulle vilja ha på tomten. Oklart var emellertid; lite svårt att placera en elefant på en skogstomt ... Kamelridningen såg för övrigt riktigt kul ut! /Vev