lördag, maj 26, 2012

Kurshelg – ridning, ridning, ridning



Ridpass – sits- och balansträning.
Under natten hade ett stiligt litet hingstföl fötts! Så söt!

Lektion.

Efter frukost var det dags för ett pass med sits- och balansträning,och vår instruktör filmade oss... ujujuj. Väldigt avslöjande. Väldigt nyttigt. Ser hur fel jag sitter med armarna och joxar med händerna. Det är definitivt i armar och händer jag gör mest fel. Vi töltade först med och sedan utan stigbyglar. Tölten blir faktiskt bättre utan stigbyglar! Mina händer med! Uppenbarligen sitter jag mer rätt när det egentligen blir svårare ridning!

När vi släppt hästarna i en hage
efter passet, rullade de sig omgående och noga! Vi lämnade dem att äta sin lunch i trädens skugga och fick gå och se lilla hingstfölet som fötts under natten! Så bedårande, Och fina mamman som stöttar, lockar och håller efter honom!


Vi satte oss på läktaren en stund och tittade på de andra 3 innan vi åkte upp till huset och åt lunch. Tiden går fort! Snart var det dags för alla att sadla sina hästar. Och våra välrullande pållar tog ju sin tid att borsta rent...

Vi började träna på trärampen inne i ridhuset, och det gick mycket bättre idag! Så red vi iväg till ovalbanan. Först träna tölt två och två utan ökning på sista långsträckan där pållarna lätt blir kapplöpningshästar. Sedan ökad tölt utan övergång i galopp. Saga passar istället, men det är OK! Så avrundade vi med att maken och jag, som båda har duktiga pass-hästar, fick kappas. Mökkvi vann, men Saga höll renare gångart längre sträcka. Det är väldigt fina pållar vi har!

Lite uppspelta, både ryttare och hästar, red vi tillbaka till stallet och tog en fika innan vi åkte upp och städade och tömde stugan. Fattar inte hur fort tiden går! Vi blev ju sist att lämna, för när vi var klara i huset fick vi ju städa efter oss i stallet och lasta hästarna! Fast vår instruktör sa att det var OK om vi glömde kvar dem där...

Inga kommentarer: