söndag, juli 18, 2010

Vikingar och våfflor

Vid gången upp till vikingagården finns en bikupa i en hög stubbe.

Syrran och killarna framför vikingahuset.

Interiör.

Saga får arbeta.

Efter lunch åkte vi till Ale Vikingagård.
De har återuppbyggt ett vikingatida boningshus precis på samma sätt som de gjorde då. Det är ett himla fint hus, men i begynnelsen när vi flyttat hit, var det sällan det var öppet. Nu har de öppet nästan varje dag. Folk går omkring där i vikingatida klädsel och guidar eller visar hur man ska kasta spjut, skjuta med pil och båge, man kan göra lerkärl etc.

En trevlig dam kom och guidade oss och berättade att de planerar att bygga ett "kungshus" som kommer att bli så tokstort att det kommer att synas väl från 45an. Det kan ju vara bra, för det nuvarande huset är himla fint, men man kan liksom inte se att där ligger något intressant från vägen.

Så provade vi på att skjuta med pilbåge. Trodde jag skulle misslyckas kapitalt, men jag satte 3 av 4. Min kära syster lyckades pricka med alla pilarna varmed hon blev så där odräglig som bara min kära syster kan bli. Dåliga förlorare hör man ju talas om, men syrran är en dålig vinnare. Mycket dålig... Men vi tycker om henne ändå. Vi avrundade besöket med några smarriga våfflor på cafeét.

Väl hemma igen fick killarna rida Saga. Idag gick det bättre, de var mer bestämda och tydliga och den äldste ökade till och med på uppfarten, till trav. Det är skumpigt, särskilt på Saga, men han satt kvar! Och tur var väl det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem var det som satte alla pilarna, sa du?!

Anonym sa...

När M och jag var på Ale vikingagård förra året, kändes det mest en klubb för inbördes lajvbeundran, och vi kände oss behandlade som något katten släpat in ungefär. Uppenbarligen har de bättrat sig. /Vev