söndag, juli 25, 2010

Fyra frusna fålar

Maken och Mökkvi på ett grått hemman.

Höstlöv!

Hällregn! 13 grader! Vad hände? För 4 dagar sedan var det 27 grader och gassande sol! Vi trodde regnet skulle bedarra lite innan kl två då vi hörde T:s bil på uppfarten. Vi hade tänkt oss en långritt idag...

Medan vi svidade om tog hon in stona som kom igår, Eyglo och Hetta. Stackars Hetta frös så hon skakade och Eyglo var alldeles nipprig. Regnet och kylan var väl en del, med de verkade stressade också, av stallet och av allting. Så de fick stå i Mökkvis box, där bädden ännu är kvar, och torka upp och lugna sig, medan vi skulle ut på ridtur.

Vi tog in de andra hästarna, och efter en kort stund frös både Embla och Saga lite grand! Nå, vi värmde upp dem genom att rida N-rundan baklänges, och när vi väl var tillbaka frös de inte längre och kändes avspända. Hetta och Eyglo var också torra och lugna. Alla fyra stona fick dock täcken på innan de släpptes ut. Mökkvi frös inte alls! Några timmar senare tittade maken till dem, och då verkade alla torra och varma. Stackarna, hur ska de kunna hänga med i sådana här väderomslag? Vi kan ju ta på oss kläder. Nå, nu verkar regnet lugna sig och pållarna mår bra!

Stackars Eyglo har två fula svullnader vid bogen och armbågen, så vi väntar med att låta Embla gå med henne och Hetta, till vi har koll på svullnaderna. Ifall det skulle bli bråk. Men de såg mindre ut idag, svullnaderna. Hästen verkar pigg annars, så det är nog inget som stör henne så mycket.

Saga, Mökkvi och Embla är nog glada för det. Nu brukar ju Saga och Embla gnägga på varandra, och igår stod Mökkvi och Embla och kliade varandra på länderna. Harmoni i hagen! Så passar det den lite runda Embla att gå på det magra bete vi har våra pållar på. Där ser inte ut att vara något bete alls, men pållarna håller hullet väl! Väldigt väl ...

Inga kommentarer: