lördag, juli 31, 2010

Ullareds-premiär!


I regnet. I Ullared.

Full kundvagn!

Våra besökare åkte vid 11-snåret, och snart var maken och jag på väg till Gekås i Ullared! Vi har alltid uppfattat Ullared som gräsligt trångt med köer, giriga knôiga människor och en massa skräpvaror. Men så har jag hört från 3 oberoende håll att det visst är bra, och särskilt grannarna har lovordat deras hästavdelning! Det plötsliga väderomslaget härom dagen visade ju på att regntäcken inte vore så dumt, så vi samlade kraft och gav oss åstad. Beredda på det värsta.

Det hällregnade nästan hela vägen, så sikten var dålig, men vi höll humöret uppe med filmmusiken från Om Shanti Om i bilstereon. Så vi svängde in på parkeringen med gott humör. Då bekräftades genast fördom nr 1...

Det var knôkfullt på parkeringen! Alla krypkörde omkring för att hitta en plats nära entréerna, alla var ivägen för varandra och det blev stopp på stopp. Sån't gör mig skogstokig! Vi irrade runt en bra stund och funderade redan där och då på att genast vända hem igen. Men så hittade vi en plats! Med paraplyerna i högsta hugg gick vi inte till den restaurang grannarna rekommenderat, eftersom vi helt enkelt inte såg den eller kom ihåg vad den hette. Big mistake! Åt en av de tristaste luncher i mannaminne på något pizza/kebab/hamburger/dagens-ställe. Mådde nästan lite illa av maten. Inte för att den var dålig tror jag. Utan bara osmaklig! Fördom nr 2 infriad! Dricka kaffe på 50-öring där var inte att tänka på, så vi gick mot butiken. Toklång kö! Fördom 3 infriad!

Vi funderade åter på att åka hem. Men besinnade oss och tog en schysst latte istället på det enda stället som verkade kunna erbjuda sådant. Med den försvann ilskan och vi ställde oss med visst jämnmod i den nu ännu längre kön in i butiken. Men se – den tog bara 10 minuter så var vi inne!

Snart var vi nere på hästavdelningen och shoppade loss. Flugtäcken, regntäcken, kosttillskott, insektsmedel mm långt mycket billigare än i någon hästaffär! Själva hästavdelningen ligger för sig och var inte så trång. På övre plan var det jobbigare men vi gick metodiskt igenom det som var intressant. Så det blev lite tröjor till mig, jackor till maken, lite nya borr, billiga märkesvindrutetorkare till bilarna etc! Vi lämnade stället ca 5000 kr fattigare men med en massa saker som vi faktiskt behövde till superbra pris! Så vi tjänade nog egentligen pengar ...

Summan av kardemumman: vi begick nog ett litet logistikfel som åkte dit en semesterfredag med hällregn då det dessutom pågick filminpelning till dokusåpan inne på varuhuset! Säkert var det därför där var så tokmycket folk. Törhända kommer vi att skymta förbi i dokusåpan, för vi råkade gå TV-teamet och familjen de följde till mötes i ett obevakat ögonblick. Tänk om någon ser oss! Vi måste ju vara rädda om vår image! Hade det inte varit för alla billiga hästprylar hade jag inte tyckt att det var värt det att åka dit. Och jag åker nog inte dit i brådrasket igen, men jag tänker inte "aldrig mer", så som jag gjorde innan vi kommit in i butiken.

Vi åkte hem via Pizzerian i Älvängen, snabbkollade alla pållar så att de mådde bra och åt sedan i tysthet framför TVn. Nu vågade sig alla katter fram, men man märker att de är lite mera på sin vakt efter barnens framfart.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ert Elon-paraply är pricken över i ... /Vev