söndag, juni 27, 2010

Kurs med kusar!

Grannens tös på fina lånehästen Lilja!

Kjartan på Mökkvi – med ungefär samma min. Lola Löwenberg tog bilden.

Kjartan på Saga. Lola Löwenberg tog bilden.

Jag på saga. Lola Löwenberg tog bilden.

Maken på Mökkvi inför lektion 2. I bakgrunden ett traditionellt hölass – har inte sett någon åka hölass sedan jag var liten och åkte själv!!



Saga och jag på slutvarv runt ovalbanan.

Det var grannen som tipsade oss för någon månad sedan eller två! Att den duktige islansdhästinstruktören Kjartan Ottarsson som vi hört bra saker om, skulle hålla kurs alldeles utanför Skepplanda! Så vi anmälde oss! Och idag var det dags!

Lite nervösa för lastningen och om pållarna skulle uppföra sig, ledde vi på kusarna utan större problem in i släpet och åkte iväg. Det tog väl max 10 minuter så var vi framme och anvisades en fin liten hage där hästarna kunde vara.

Grannarna var förstås redan där. Rutinerade som de är vid agilityträningar etc, hade de varit smarta nog att ta med fiffiga bekväma fällstolar med en liten dryckeshållare i armstödet. Och de hade med sig så maken och jag kunde låna varsin! Annars hade vi fått sitta i gräset.

Vi fick sno solspray av dem också, för det hade ju inte vi tänkt på. Förrän vi suttit där några timmar i strålande sol och studerat ekipage, och en viss rodnad framträdde på armarna. Att rödlätte Kjartan själv inte var sönderbränd vid dagens slut får ses som ett mysterium. Eller så var han det. Men han lät sig inte påverkas i så fall. Han var strålande glad hela dagen!

Vi var flera ekipage som red 40 minuter var, en omgång på förmiddagen och en omgång på eftermiddagen. Först "visade vi upp oss", sedan red Kjartan hästen för att förstå sig på den, och sedan fick vi rida själva igen. För mig gick det bäst på eftermiddagen när jag fick låna ett par boots till Sagas framben och rida på ovalbanan. Vi fick en massa tips och tricks, och på det hela taget var det roligt, lärorikt – och jobbigt! Stackars Saga är inte van att tölta i 40 minuter, särskilt inte med en matte som ställer hårdare krav än någonsin! Men hon kämpade tappert på!

Kjartan tog dock hänsyn till hästarnas välmående, och lätt oss träna lite lugnare övningar då och då, så hästarna skulle kunna hämta sig i värmen. En vattenkanna vid banan var perfekt att duscha hästarna med. För tvättsvampar hade vi ju glömt ta med ...


Röda av värme, sol och svett och tämligen trötta men glada, kunde vi åka hem vid 19-snåret med våra pållar. Perfekt med kurs så nära hemmanet! Med lite tur blir det repris i augusti! Så det är bäst att börja träna ...

Inga kommentarer: