onsdag, juni 09, 2010

Kräftor ...

Fina kor går nu i hagen mittemot vår infart. Med söta små nyfikna kalvar.

Stilton undkommer precis ett anfall från Ronja.

Ymniga på grannens köksbord.

Igår hade vi tagit ledigt! Dags att sko Saga igen och inte så hektiskt på kontoret. Saga gick ganska lätt att lasta, vi kom in med en gång och skoningen tog bara någon timme, med bedömningen att hovarna ser friska och fina ut och att ingen svamp eller annat styggt är på gång där. Underbart! Så snart nog lastade vi henne igen och åkte hem. Så geschwint! Så härligt att vara ledig.

På eftermiddagen blev det "fin-ridning" i ridhuset och Saga var faktiskt ganska på och framåt även där! Sedan gick maken på promenix och hörde ett vildsvin grymta i buskarna, medan jag satt hemma och ritade på alpackastall.

Såg en statusuppdatering på Facebook att grannen höll på att koka kräftor, varvid jag kommenterade att "Åh, så gott!". Varmed vi genast blev inbjudna på kräftor på onsdagskvällen! Så trevliga grannar har vi!

Så på onsdagen såg vi till att komma iväg från jobbet vid 16-snåret för att komma i någorlunda tid till kräftorna. Tji fick vi! Bilkö! I en och en halv timme! Frustration! När 45an är färdig ska vi köra där såå fort för att "köra in" all tid vi förlorat där under ombyggnaden! Eller nå't ...

Stackars grannen väntade snällt på oss, och när vi väl kom serverades vi massor med goda kräftor med bröd och smarrig aioli till. Det blev naturligtvis mycket prat om hästar och alpackor – med andra ord en bra kväll! Vi beundrade deras fina rabatt innan vi gick hem. De har bott här kortare tid än oss, men de har liksom lite blommor och ordning på sin trädgård. En damm med fiskar i, buskar etc. Det ser ju trevligt ut. Man borde ju göra nå't här hemma ...

Inga kommentarer: