lördag, maj 08, 2010

Lyckad lastning av herr Mökkvi!

Korgen i bäcken ...

Bete en stund – belöningen för en lyckad lastning.

Sagis har bråttom att se att Mökkvi kommit hem ordentligt!

Sicken tur – där är han!

Det slet bra i tältduken, igår när vi var på kompisens 50-årsfirande i Alafors. Ett tält hade rasat tre gånger, innan de hade stagat upp det med sopkvastskaft och gå-stavar. Så nu höll det! Vi var ett tappert gäng som satt ute länge och väl i den soliga men kyliga kvällen, åt, pratade och drack vin.

Man skulle tro att jag skulle ha ont i håret i morse, när jag skulle ha hästtjänst Men jag mådde bra. Drömde visserligen att jag jobbade. Störigt, med tanke på att jag knappast får någon övertidsersättning för det...

Som en följd av gårdagens blåst, fick jag börja min hästtjänst med att leta upp de bortblåsta trädgårdskorgarna som vi brukar servera deras hö i. Hittade en spann i hagen. Och den ena korgen nere i bäcken. Det krävdes viss akrobatik för att kunna nå den torrskodd, men det gick.

Vi red ett pass i ridhuset idag, där jag tränade mycket enhandsfattning eller att rida utan att hålla i tygeln. Känns väldigt bra faktiskt. Känns som att jag rider bättre då. Fick bra fart på pållan idag! Det var skönt med ett bra ridhuspass, för förra gången var hon jätte-seg och sturig. Kan det vara att jag tränat horsemanship 2 ggr denna veckan, som gjort henne lydigare? Hon fäller fortfarande jättemycket, så det är knappast så att fälle-tröttheten kunnat ge med sig än. Eller?

Hos grannen finns nu ett väldigt sött och väldigt långbent föl. Så sött! Pållarna blev lite spralliga när vi passerade dem idag.

Så avrundade vi dagens hästträning med att lasta Mökkvi på släpet, maken körde iväg med honom ner mot vår postlåda, där han lastade av honom lugnt och stilla, och lät honom beta grönt gräs en stund som belöning. Känns bra. För ett år sedan kunde vi inte få på honom på släpet alls!

Saga gnäggade oroligt när maken körde iväg med Mökkvi, och när de kom tillbaka gnäggade hon välkomnande och galopperade omkring för att hitta bästa platsen att se honom ordentligt. Som om han hade varit borta i eoner istället för 10 minuter! Hon är så kär i Mökkvi!

Inga kommentarer: