söndag, maj 02, 2010

Harmoni

Killarna slappar i hagen.

Åkerfräken. Den ska bort! (Inte bra för pållarna sägs det)


Stilton & Mozzy. Stilton står lite längre bort än Mozz – egentligen är han mycket större än hon, men det syns inte här.

Liten söt flicka som kanske blir vår...

Idag red vi klätterrundan, men tog en ny omväg maken hittat, en lång, smal stig genom en ung, tät björkskog. Lite trång men väldigt vacker. Har aldrig sett så mycket björk! Och avrundade med att hitta en väg från en ridväg till en annan, som vi anat finns men inte hittat tidigare. Den stigen var dock inte så upptrampad, eller i vart fall inte nyttjad i ryttarhöjd, för vi knäckte en hel del döda trägrenar på vår färd. Mycket bös föll ned i nacke och innanför kläderna. Trots säkerhetsvästar. Inte helt bekvämt...

Våra duktiga pållar tar sig fram överallt, över stock och sten i branta backar. De är bara lite motvilliga när det blir lerigt och tjompigt, men det kan jag förstå. Men fram gick de!

Maken lasttränade Mökkvi med bravur medan jag diskade Sagas hovar, så fick pållarna äta vår-gräs och slappa i solen medan vi åt en sen lunch vid grillen bestående av grillad karré och bakpotatis. Jag avrundade med en promenad upp på fikakullen, och se – jag fick sällskap av tre kattflickor, medan Stilton sällskapade maken nere vid huset. Det är så mysigt när katterna väljer att göra en sällskap på färden.

Vi har nu fått lite bilder på alpackor som är till salu. Några priser saknas på 1-åringarna, eftersom de ska klippas för första gången nu i dagarna, och ullkvaliteten vid analys avgör priset. Men det ser ut som att vi kan vara alpacka-ägare till hösten!

Inga kommentarer: