lördag, maj 22, 2010

Långritt, latte och ljud från nejden

Fikadags för folk och fålar.

En lustig insekt diggade makens mage

Nysvampad Saga förbereder sig för en grundlig rullning...

Islatte i svalkan framför verandan.

Sommaren är här. Plötsligt blev det jättevarmt! Men vi gav oss ut på långritt i skogen idag, under de skuggande träden, och det var faktiskt helt uthärdligt! Vi red den långa runda vi red häromveckan. Nu när vi visste vart vi skulle, kändes den inte alls lika lång!

Vi stannade efter en timme och fikade på bullar och saft, och tänkte slappa en god stund, men snart började insekterna störa Saga, så det var lika bra att rida vidare. Fånig sommarvärme, lockar fram alla kryp som bits. En kvart hann vi fika!

Vi tog en annan väg hem bara för att se om det gick. Och det gjorde det! 2,5 timmar tog det. Nu vill vi bara hitta en väg hem, som inte går längs vägen ...

Väl hemma var pållarna genomsvettiga och vi med, så vi svampade av dem svetten och försedde oss själva med varsin is-latte, innan vi gav oss ut i hagen för att röja bort den stygga alsickeklövern. Maken går först med trimmern, och jag går efter och ser om han missat nåt, och drar upp enstaka plantor. De ska döden dö, de helsickes alsikena!

Hur matta som helst avrundade vi med grillning och rött vin på baksidan av huset, och hörde grannens ponny-inackorderingar bråka, får och getter som bräkte, hundar och rådjur som skällde och på håll lite råmande kor. Jäpp, vi bor på landet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Vilken härlig bild från skogen! Man kan nästan tro att ni är med i Ronja Rövardotter.
Kram.
/Linda