onsdag, maj 05, 2010

Fågelskådning...eller?

Vad är det, där uppe i trädet?

Det satt något stort högt uppe i ett träd, såg maken
när han kom hem igår. En uggla? Eller vad var det för en stor fågel? Fast – det var ju stolliga Ronja-katten! Hon tog sig ner helt själv. Det är vi tacksamma för.

På dagens uteritt fick vi syn på en älg som låg och slappade i grannens gamla fölhage. Pållarna stannade och ville inte riktigt gå. De glodde på älgen, som blev lite orolig av vår ankomst, reste sig och glodde tillbaka. Så började den springa iväg men stannade och glodde igen några gånger. Vi fick fram våra pållar, men vi var två ekipage som höll noga koll på älgen. Den var ändå relativt nära och verkade inte rädd – den skulle snabbt kunna springa fram till oss om den blev ilsk.

Vi passerade den på kanske 40 meters håll, och red vidare sjungande, för att alla vilda djur skulle höra oss och hålla sig undan. Det hjälpte föga. Vi mötte älgen igen på slutet av rundan. Stående uppe på en klippa som vi skulle vara tvungna att passera intill. Men den sprang när vi närmade oss. Skönt.

Vi avrundade med en fin galopp uppför en backe. När Saga kommit igång efter några jättesprång, är hennes galopp helt underbar!

Inga kommentarer: