söndag, september 27, 2009

Slapp söndag ...

Trafiksylt utanför hemmanet! Det är sällan båtar passerar här ...

Stiliga Saga

Busväder i antågande på två fronter? Eller kommer solen lysa bara över oss?



Zollywood presenterar: Matte retas med hö-strå!

Söndags-morgon är slappe-morgon. Sov länge. Läste tidningen länge medan vi åt frukost, drack kaffe och i tur och ordning kelade med alla katterna. Det kan vara lite klurigt att läsa tidningen (tack, dock GP, för att den har mindre format nuförti'n), äta smörgås och samtidigt klia krävande, kelsjuk katt som också ser möjligheten att kanske kunna snappa åt sig lite av mattes frukost. Dessutom kommer gärna en katt och "stör" befintlig knäkatt, så att befintlig knäkatt går iväg och sätter sig och blänger på stör-katten. Så har man ingen av dem i knät! En stund ...

Maken gick en ridvägsrekognoseringspromenad, ity Mökkvi tappade en sko igår och är inte riktigt ridbar. Jag brottade ner de flyende repen som binder presseningen över hösilaget igen, för de hade börjat lossna och åter böljade presseningen högt i vinden. När maken återvände blev det lunch, och sedan var det dags att vara duktig. Maken röjde alsickeklöver medan jag red Saga. Sedan hade vi storrengöring av hovar - diskborste och såpavatten! Och därpå Virkon-S som dödar alla bakterier. Och så torkning. Och sedan tjärande av hovarna. Många steg, men Saga var ovanligt medgörlig idag och stod inte och ryckte med benen eller trampade ut vattnet ur spännerna hela tiden.

Efter ytterligare alsickerensning på två fronter, medan blåsten tilltog och mörkret föll fortare med de mörka molnen, gick vi in. Makens goda äppelpaj efter kvällsmaten, med våra egna Cox Pomona! Mums!

Inga kommentarer: