tisdag, september 15, 2009

Skäll och skrik i skogen ...

Maken på ridlektion, så jag har hästtjänst. Mörkret faller tidigt nu. Mökkvi bantas i paddocken och Saga går i hagen på fikakullen, då hon plötsligt galopperar nedför slänten i full fart! Jag hör skällande och tror först det är ett ilsket rådjur - men det var grannens hundar! Jag jagade bort dem och Saga gick in under äppelträdet igen. Där verkar finnas gott gräs (för jag ser inte att hon äter några äpplen precis). Snart nog skälldes det igen och hundarna kom rusande. Saga galopperar ner från kullen igen, så jag tror knappt hon ska hinna stanna innan staketet.

Denna gång gick jag efter dem på kullen, skällde på dem, väsnades och klappade i händer för att jaga bort dem. Grannen måste ha hört mig, för snart nog ropade hon hem dem.


Lugnet sänkte sig och Saga var cool igen, men inte lika intresserad av att gå upp på kullen igen. Då hör jag ett kontigt AH–ÄÄÄÄÄÄÄÄÄH. Tydligt! Har ingen aning vad det var. Kattugglorna "klävittar" i natten och man hör prassel i buskarna. Mycket konstiga ljud är det. Tur man inte är mörkrädd!

1 kommentar:

Anonym sa...

Var själv ute i arla morgonstund och rastade Tigva, ett himla liv klockan halv 7 på morgonen. Korparna kraade, rådjuren skällde och prassel i buskar och hackspettar som hackade. Men så är det ju lugnt och tyst på landet :)
Kram Kanel