lördag, september 26, 2009

Bästis-besök bortom Borås

Till vänster: ett Cox Pomona, som växer inympat på trädet med äpplet till höger: "en äldre, lokal. sort"

Mozz!

Vi red N-rundan idag, och maken fortsatte på klätterrundan. 3 fjärdedelar av vägen sammanfaller! Saga blev först motig när Mökkvi tog en annan väg, men sedan gick det bra. Efter en snabb lunch och kaffe, körde vi mot Göteborg.

På Botaniska kan man i dessa dagar ta med sig äpplen och få dem artbestämda. Och vi har ju ingen aning om vad som växer här, så maken tog med två sorter. Så när vi kom dit hastade vi genom Botaniska till stolpstugan. Mannen som tittade såg genast att den ena sorten var Cox Pomona, men det andra blev han konfunderad över - "en äldre, lokal sort". Hm, ingen direkt vetenskaplig benämning. Våra Cox Pomona är saftiga och syrliga, de andra likaså, fast kan vara lite sträva och en smula sötare.

Sedan åkte vi till Borås där vi hämtade Frodos son, och sedan åkte vi ut till Frodo, några mil bortom Borås. Hon hade gjort ohyggligt goda bröd med vitlökstinna köttfärsbiffar på, som vi virade i salladsblad och dippade i salsasås. Så gott! Vi åt och tjôtade och plötsligt blev det dags att åka hem igen! Tiden går fort när man har roligt. Det är verkligen beckmörkt bortom Borås, så det gick inte fort hem.

Inga kommentarer: