söndag, juni 07, 2009

Söndag med sol och skurar

Tack Kungsörnen - för att ni utnyttjar utrymmet i era paket till fullo.
Men hur hamnade en ideal-makaron i en gammaldags makaron? I samma paket?

Maken högtryckstvättar stall! Det är manligt!

Kamomillen växer ymnigt nu! De luktar så gott! Brukar ta en blomma och rulla mellan fingrarna och sniffa på den. Mmm.

Kamomill med kryp

Käringtand

Oj, vad vi sov länge! Efter brunch var det dags för dagens hästpass. Regnet hängde i luften. Vi tog in hästarna i stallet för rykt - och då kom skuren! Tur att vi hann in, eftersom vi planerade att rida barbacka. Barbacka på blöt häst är inte så mysigt. Fast man faller inte av så lätt förstås!

Medan maken red i paddocken, använde jag vår uppfart och grusvägen utanför för trav- och töltträning. Sturiga Saga hade synpunkter på att lämna gården utan Mökkvi och försökte envist vända tillbaka. Eller bara tvärstanna. Matte var dock envisare och vann kampen, så det hanns med både trav och tölt innan tunga droppar manade oss hemåt igen. När jag slutligen klev av och precis hade tagit in Saga i stallet - då kom en ny störtskur! Tur igen!

Solen sken bara någon halvtimme senare. Då kom delegationen! Uppför vår uppfart. Inte bara arbetskamraten med vår Volvo och släpet som hon lånat, utan även lite vänner fördelade på två andra bilar. Det var ju bara trevligt, eftersom hennes vänner beundrade utsikten och våra pållar. Hon hade kommit 4a i en dressyrtävling och var med rätta glad över sin rosett! Och lite lyckligt vimsig. Vi pratade och bytte bilnycklar och snart åkte de igen.

Redige maken tvättade då stallet med vår nya högtryckstvätt! Det är manligt! Jag? Jag fotade lite ... till bloggen! Ett hårt jobb, men nå'n måste ju göra det. Eller hur?

Vid 19-snåret åkte vi norrut för att rösta. I en vallokal vi aldrig varit i. Kan säga att det blir bara lantligare och lantligare ju längre man kör. En stolle bakom mig körde ett tag med bildörren öppen på sin gula, skraltiga gamla Volvo, och när han kört om oss i mycket hög fart såg vi att den saknade bakruta, och varningsskylten bakpå för långsamtgående fordon ...

Vi hittade vår vallokal. Ett rött hus på vischan. En bil till utom vår på en enslig P-plats och tre personer i lokalen. Nå, man behöver inte köa eller trängas! Så har man gjort sin medborgerliga plikt denna gången med.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni e duktiga städa stall, fota fina bilder och rösta.Hmm // Grannen