lördag, september 13, 2014

Vägföreningens kräftskiva

 Matdags! Tjohoo!
 Tre små sötnosar.
 Grannen lola Löwenberg tog denna bild på maken som dricker öl...
 ...och på mig fullt fokuserad på att skala en kräfta!
 Lite lekar blev det.
 Med suspekta rörelser skulle han skicka iväg en boll så långt framåt han kunde. Istället blev det uppåt, så bollen slog i takbjälken och studsade tillbaka mot honom igen! Laget "hästarna" förlorade. Ofattbart! Vi som var så duktiga! Vi hade bästa pep-talket i alla fall – ett gemensamt gnägg!
Hela laget springer inuti ett snöre....

På lördagen var det dags för vägföreningens kräftskiva. Så efter frukost och djurskötsel duschade jag och tog på helt rena (och varma) kläder för att helt säkert inte få med mig några smittor från stallet och Mökkvi till grannens ridhus. Först hade vi i styrelsen ett möte hos grannen med lite fika, innan det var dags att gå hem och hämta kräftor, räkor och alla tillbehör till skivan hos ridhusgrannen. Maken skötte Mökkvi inför kvällen och duschade och tog på rena kläder han också. Vi tog t o m skor som aldrig varit i stallet, för säkerhets skull. Mökkvi har ju tyvärr fortfarande feber. När ska det ta slut?

På festen i grannens ridhus välkomnades vi med smarrig bål, partytältet var uppsatt där inne för att ge en intimare stämning och i gott sällskap mumsade vi kräftor och räkor och nubbe!

Det sjöngs och lektes lekar och var på hela taget väldigt trevligt.

Sedan gick vi hem. Ännu en gång en fest på "hemmaplan" så man kan gå hem. Lyxigt! Men innan vi fick lägga oss tittade maken till Mökkvi inför natten, och jag tog in Saga. Sedan fick vi äntligen sooova!.



Inga kommentarer: