söndag, maj 12, 2013

Alpackasafari

Alpackasafari.
Läckerheter på grillen!
 
Små alpackafans.
 
Alpackafölsstädning.

"Because we're worth it".
50 shades of green.

I säkert ett och ett halvt år har vi i ridgruppen på tisdagar, och våra ridlärare, pratat om att de ska få komma och titta på våra alpackor. Så för någon månad sedan gjorde jag slag i saken och bjöd in dem. Några ville ta med sig hela familjen, så vi blev rätt många. Många av barnen var små men verkade tycka det var väldigt spännande och kul med alpackorna. Och det verkade förstås de vuxna också tycka!

När alla hade spanat färdigt
på alpackorna, tog vi in djuren i ligghallen. Vädret är opålitligt och de måste vara torra i morgon när de klipps. Alpackorna är lite missnöjda med detta, för de vill beta grönt gräs i hagen. Men så är det.


Efter alpackaspaning och hästpåhälsning serverade vi salladsbuffé i stallet, och de som ville kunde grilla medhavd mat. Det var trevligt att ha dem här! 

När de åkt började vi förbereda för morgondagens klippning. Vi plockade fram påsar till ull och ullprover, och klippte till lagoma fiberdukar att lägga fölullarna på. Stallgången borstades minutiöst, och alpackorna är inne i sin ligghall, i skydd från eventuella regn.

Det blev uppehåll i dag med när vi hade besök! Tack, vädergudar!

1 kommentar:

Den lilla alpackagården Bohème sa...

Va trevligt ni verkar ha haft det! Såg på facebook hur fina alpackisarna blev då de var klippta:)

/Jenny