fredag, april 13, 2012

Fredagen den 13e...

 Maken chillar med alpackorna. Stilton är lite skeptisk...


Idissliskor.

Igår jobbade maken hemifrån för hovslagaren skulle komma och sko båda pållarna. Saga har tyvärr fortfarande en hålvägg som fick karvas upp ytterligare – men jag kan ju rida henne. Nu åkte dock snösulorna av så det blir lättare att hålla rent. Och nu har jag kommit på hur! Hovkratsar med borstar är för grova för att komma åt – så nu tar jag en liten målarpensel, halvhård, så jag kan borsta bort allt skräp ordentligt. Sedan doppar jag den i jodopax och "målar" hovarna på sulan, i hålväggarna och på sömhålen. Så hoppas vi att det hjälper!

Fredagen den 13e alltså. Jag skulle vara hos tandläkaren 9.10 vilket ju kändes som en bra tid! Skulle det bli ont om tid kunde ju maken köra mig närmre än mitt vanliga "avhoppningsställe". Vi kom iväg en smula sent – och nästan vid Älvängen inser maken att han glömt datorn hemma! Och den måste han ju ha! Men jag skulle ju passa en tandläkartid! DOOH! Maken googlade upp en buss från Älvängen till oss, så jag släppte honom i Älvängen, så fick han ta bussen hem, hämta datorn och ta Volvon in.

Jag fick hålla en något kreativ hastighet in mot sta'n, och när jag närmade mig sta'n såg prognosen bra ut,  även om vårt debacle på morgonen innebar att jag behövde hinna parkera bilen innan jag gick till "käftis". Vad händer då? Jo, då har inte mindre en två (2!) bilolyckor inträffat mellan Röde Orm och vår avfart! (inga allvarliga verkade det som, turligt nog) varmed endast en fil var framkomlig istället för tre! Jag hade inte tid med köööö! Parkerade på Hedens P längs med Engelbrektsgatan som jag brukar. Den är i ett märkligt läge av ombyggnad, så delen längst från Lasse på Heden är nu P-plats enbart för Hotell Lisebergs gäster, mittendelen är avstängd för något slags gatuarbete så blott den övre delen, samt den "tillfälliga julparkeringen" inne på själva gruset, är öppen för allmänheten. För att nå in på grusparkeringen måste man dock köra på gångbanan, som ju är trång och tidvis innehåller fotgängare, så man får planera så man inte får möte.


Parkerade bilen och gick ohyggligt raskt till tandläkaren, med mjölksyran stigande i benen medan jag ångade upp för alla trapporna upp till mottagningen. Väl där var tandläkaren och sköterskan (nya för mig) otroligt vänliga och mjuka i sättet. Fick en känsla av att de utvecklat detta för att lugna ner besökare som är rädda för tandläkaren, men det kändes lite överdrivet för mig.


Fick hur som helst beröm för mitt stora gap (!) och att jag öppnade det ordentligt. Och jag fick godkänt på tandskötseln. "Du använder väl tandtråd varje dag? Missar man två dagar är man tillbaka på ruta 1."


Oups – jag är ju lite periodare på det där med tandtråd...

<

Inga kommentarer: