måndag, september 20, 2010

Viltsafari på hemmaplan.

Kalv och ko.

Insåg idag att evolutionen inte riktig ämnat älgar för att äta gräs ...

Mellantempo trav som vi brukar säga inom ridsporten.

Inte läge att sätta sig i bilen för att åka till jobbet...

Kalven vågar slutligen hoppa!

Detta är ingen älg utan undertecknad som strävar i regnet för att göra en bädd i Sagas box.

Det är lite oroväckande att vakna på morgonen, med kylflänsen utan för täcket (själva ändalykten, alltså), till klicket av en kamera som tar bilder...

Men det var maken som plåtade älgar. Mamman sprang bortåt i hagarna men hennes kalv vågade inte riktigt hänga efter. Vi fick en känsla av att han kommit åt eltråden vid något tillfälle... Så han tog en vända runt huset, käkade lite gräs, och tog mod till sig och hoppade i alla fall. Och det gick bra! De drog vidare över flera staket, som om de vore viktlösa.

Vid lunchtid tog jag min ridtur eftersom väderprognosen lovade regn ganska snart. När jag gjorde i ordning Saga märkte jag att hon var uppmärksam på något. Så såg jag ett rådjur som smög nere vid bäcken, men snart sprang iväg. Pratade lite med isisgrannarna på min N-runda, och hann inte fortsätta långt förrän jag såg "Gudfadern"-räven – ett jätteräv – stå och glo på mig en kort stund innan han dröp iväg.

På eftermiddagen vräkte regnet verkligen ner, men jag trotsade väder och vind när jag hämtade halm i vårt förvaringstält, för att göra i ordning Sagas box med halmbädd. Vi ska göra en jämförande studie med halmpellets, som vi har i Mökkvis bädd. Dumma Mökkvi verkar äta av de pellets som inte har pulveriserat sig än. Det kan ju inte vara bra? Stupid horse! Nå, nu är de ute i hagen igen. Tittar väl till dem, innan jag lägger mig.

Inga kommentarer: