söndag, september 19, 2010

Söndag med skurar, sol, supergalopp och spännande val

Vår vallokal! Förra gången fick vi rösta i Skepplanda 4 km härifrån. Numera får vi köra nästan dubbelt så långt åt andra hållet... långt ut på vischan!

Många svampar växer på hemmanet – tyvärr inga ätliga.

Goda äpplen, snart fullt mogna!

Sagis får beta grönt gräs nu när hon blivit lite tunn.

En gräsulvslarv. Som tydligen blir en oansenlig fast ganska stor nattfjäril. Den ser mjuk ut, men tydligen kan stråna ge klåda och eksem.

Efter en lååång frukost var det dags att göra sin medborgerliga plikt! Så vi tog bilen den långa slingrande vägen bort till Hålanda Bygdegård och passerade två små söta hästspann på vägen. Vår vallokal är verkligen långt ut i ingenstans. Alla hälsar glatt, tjinxar på varandra och allt är lugnt och harmoniskt. Annat än i andra länder där det blir upplopp och våld. Usch och fy. Härligt att bo här i Sverige!

När vi skulle ut på dagens ridtur såg vi en tok-stor älg trava längs det bortre staketet! Bort från oss, som tur var. Stilig var den. De rör sig som om de inte vägde något alls. Vi red vidare på F-rundan och Saga var först lite bångstyrig, men när hon väl kom igång drog hon iväg med full sula! Super-Saga! Hur snabb som helst! Men efter att ha galopperat ett bra tag på skogsvägen och sedan den långa grusade uppförsbacken orkade hon inte mer. Flåsade som en blåsbälg. Tror två veckors vila och mera mat gjort henne gott! Hon är mycket mera på nu.

Väl hemma fick hon gå på fikakullen för att gödas igen.

Ikväll får man veta hur valet gått. En nagelbitare. Kanske tittar man på Midsomer Murders i 4an och zappar till valvakan. Kanske poppar man popcorn. Man får se vad man kan tubba maken till ;-)

Inga kommentarer: