söndag, september 12, 2010

Alpackakurs dag 2

Alpackor, alpackor, alpackor!

Le mot kameran!

Parucha är den röda längst till höger. Hon ska bli vår!

Sawila ska också bli vår!

Maken utövar "the midline catch" på vår tillkommande Quichincha.

Julie tränar lite alpackagility med gårdens suri.

Idag började vi 08.00! Det är tufft att gå på kurs! Ändå kom vi inte iväg förrän 17.30 fastän kursen slutade 16.00. Egentligen. Det var så kul och så lärorikt! Idag fick vi lära oss hur man tränar föl på att bli hanterade – och vi fick praktisera på gårdens söta småttingar! Och vi fick hantera våra 3 ston! Vi fick lära oss om hur man bör planera sitt alpackastall, alt möjligt medicinskt och sedan fick vi avrunda med att träna lite alpackagility – att leda djuren genom banor, över presenningar och genom en tunnel. Den första alpackan jag tränade med var ovan och tyckte det var läskigt, så jag fick prova med en annan som var med på noterna direkt!

Så körde vi hem på kvällen, med kvällsmat på Hallandsåsens Rasta där vi råkade träffa en annan av kursdeltagarna – också på väg hem naturligtvis! Kom hem hur trötta som helst. Tur att man har lediga måndagar numera!


Noterade också att T tagit hem alla sina hästar! Hagarna var tomma och sadelkammaren nystädad och fin. Kändes konstigt. Man har ju vant sig vid att ha dem här.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Tilde tycker ni skall köpa allihop!! /Jesper

Karos Corner sa...

Tilde får då lova att hon och hennes far försörjer oss sedan vi blivit utblottade alpackashopaholics.

Anonym sa...

Gudomligt söta! /Vev