söndag, maj 10, 2009

Ett himla drag på hemmanet!

Narcisser

Myrslagsmål i äppelblomningen!

Idylliskt,va?

Saga betar nogsamt

Oj, vad det blåste idag! Vi red F-vändan och Saga var inte fullt så nipprig som jag trodde hon skulle bli. Hon blir gärna lite fånig när det blåser mycket. Lite fånig var hon. Vi red förbi en gård där fåren just fått lamm. Så bedårande! Alla var svarta och busade och bräkte. Saga tyckte de var ytterst märkliga och möjligen en smula läskiga!

Några rådjur sprang över åkrarna på håll och det var väldigt vackert. Men ytterst blåsigt! En plastpåse på drift i grannens hage fladdrade lurigt så att våra kusar blev på sin vakt! Men det gick bra. Vi avrundade hästbestyren med en fika i solen ..

Vi för ett ojämt krig mot dumt ogräs. Maken rensade bort johannesört och åkerfräken i ena änden av hagen, medan jag försökte avgöra vilken klöver som är den för pållarna olämpliga alsike-klövern, och vilken som är vanlig harmlös vit- eller rödklöver.
Inte särskilt lätt att se innan de blommar! Bildsvaren på Google-sökningen är "inconclusive" - och motsägelsefulla! Men jag inser att vi kan inte ta bort all klöver! Vi har ju hur mycket som helst. Stön!

Inga kommentarer: