lördag, september 12, 2015

Gôtt tjôt, som vi säger i Göteborg

 På väg.
 Hönö.
 En slags brunsch.
Tjejer i blåst.

I torsdags var det spinnträff.
Vi är ett gäng damer i varierande åldrar som gick en spinnkurs
under hösten 2013, blott 10 minuters resväg från mig. Och vi träffas fortfarande, bara för att det var så himla trevligt. Man spinner på sin spinnrock och babblar, och fikar. Det blir mycket spunnet, samtidigt som man är social.

Idag var det dags för tjejträff igen, hos en gammal arbetskamrat till mig som bor på Hönö. Vi var fyra stycken och har alla arbetat på samma ställe, fast inte samtidigt. Och lustigt nog är en av dem numera arbetskamrat med mig, även om vi inte jobbar tillsammans.

Det blev en lång frukost på ett mysigt fik, med mycket babbel. Vi kunde sitta ute i solen trots blåsten, för en gubbe på fiket satte upp ett plank så dette inte blåste på oss. Så gick vi en shoppingrunda och det hade faktiskt hänt en del där, sedan vi var där i våras.

När vi blev hungriga igen åt vi lunch på ett bättre ställe, innan tre av fyra gick hem till arbetskamraten där vi drack myntate och fortsatte prata. När vi gav oss av hemåt igen började det mulna på, så vi hade verkligen prickat det soliga vädret!

Tänk vad trevligt det är att bara sitta och tjôta!




Inga kommentarer: