lördag, september 26, 2015

Eskilstuna

 På väg till Eskilstuna – En "Anders special" på en pizzeria i Hova. Den var god! Och mättsam...
Regnbåge i vägen. Men jag såg ingen kruka guld...

 Kaffe serverat på rummet!
 Maken (inne i vänstra "fönstret") fick vara sällskap åt lilla V-flickan, eftersom jag blir svårt åksjuk av den sortens attraktioner...
Stolliga strutsar.

 En lite irriterad gepard.
 Minihästar är små!
 Surikater tittar på publiken. Eller är det tvärtom?
Liten surikatunge till vänster - så bedårande söt!

 De hade alpackor i barnens zoo! (vilket är lite knepigt eftersom de inte vill bli klappade, men de hade i alla fall ett hägn de kunde smita in i, dit ingen fick följa efter).
 En brun packa med klara lama-anlag!
 Och en mera alpackig alpacka.
 Axolotler!
 Flamingona vill inte riktigt vara med på bild...
 Kapybarer!
 Stilig misse.
 En liten tapir.
 Trähästar att stabila att rida på!
 Utsikt från polarinnans innergård.
Magdasn.

 Och lite mer latinamerikanska rytmer! Svårt att sitta still...
 På väg till polarinnans lägenhet för en fika.

På kvällen höll lillflickan en liten dansuppvisning!


När jag fyllde 50 fick jag en dag på Eskilstuna Zoo med övernattning i hennes stuga i present av Virak-kompisen med familj. Och nu var det dags – parken skulle snart ha sämre öppettider eftersom säsongen snart var slut. Så på fredagen åkte jag från jobbet några timmar tidigare, hämtade maken på vägen och så körde vi upp.

Vi var framme vid polarinnans fritidsstuga vid 20.30-snåret. Fast det visade sig att vi knackat på fel stuga – det var ett tag sedan vi var där. Men damen som öppnade guidade oss rätt, så snart var vi vid rätt hus, hos min kompis med make och lilla tösen V.

Vi blev bjudna på vin, god mat och trevligt pladder till det var dags att gå och lägga sig i hennes fina uthus. Nästa morgon knackade kompisen på dörren och kom med en bricka med nybryggt kaffe. Så vi liksom skulle hinna vakna innan frukosten inne i huset. Det var gott!

På Zooet var det massor av folk. Lillflickan V ville helst åka olika attraktioner, så hon och mamma gjorde det medan vi andra gick och tittade på djuren.

Det är en stor park med många djur så vi gick mycket och fick stärka oss med två varma korvar efter en oändligt långsam kö, innan vi åkte och tog en fika i deras lägenhet i sta'n. Lite stärkta knallade vi iväg på Världskulturfestival. På scenen dansades alla möjliga sorters danser, några lite trista, några primitiva med effektfulla, några fantastiskt vackra och några med oemotståndliga rytmer.

Detta inspirerade helt klart lillflickan, för när vi åkt hem till fritidsstugan och kvällsmaten tillagades, höll hon flera dansuppvisningar i olika kreationer för oss till tonerna från Army of Lovers.





Inga kommentarer: