måndag, september 14, 2015

Alpackabesök

 Alpackaflock kring modell.
 Sumaq i förgrunden.
 Alpackatrassel.
Fodring av grannens pållar.
Igår var en tjej som går en fotografutbilning här och tog bilder av sin kompis bland alpackorna, typ modebilder. Alpackorna samlade sig som vanligt nyfiket kring modellen, men blev snart ointresserade – till hon fick en matskål pellets i sin hand – då flockades de snart kring henne igen... Och turligt nog spottades de inte, som de kan göra om de börjar kivas sinsemellan om godiset.

Modellen var klädd i en ganska tunn klänning, så hon måste ha frusit – men klagade inte. Deras pojkvänner höll reda på ett litet barn som helst ville vara med mamma, men hon modellade ju. Nå, de höll inte på så länge, så lilleman fick snart vara hos sin mamma.

På eftermiddagen kom en tidigare arbetskamrat med familj och hälsade på alpackorna. Så idag var det mycket aktivitet i vår hage.

Idag var vi istället i grannens hage och matade deras hästar, för de skulle iväg på en mottagning direkt efter jobbet. Så praktiskt med goda grannar som har häst – i några veckor nu har vi turats om att titta till varandras djur för varandra, när någon behövt vara borta. 

Inga kommentarer: