söndag, oktober 20, 2013

Oväntat och väntat besök

Vår lilla kompressor. Oumbärlig när man har ett däck som luften pyser ur lite sakta.

Gos med Mökkvi.
Hela flocken samlad!
Qhichincha i motljus.
Quillur.


På lördagen var det ridlektionspremiär för mig och Saga! Det gick lite trögt, men vi lyckades få till både trav och tölt (hon har haft svårt för tölten på sistone) och t o m några galoppsprång! Och galopp i paddocken är INTE hennes grej. Ute går det bra. Men på bana är det väldigt svårt. Så man får vara glad för det lilla.

Nå, vid lektionens slut var i alla fall pållarna svettigare än vi – som det ska vara.

Väl hemma ringde plötsligt makens bror, som bor i Gävle men sa att han var i sta'n. Han frågade om de fick våldgästa oss, han och flickvännen. Och det fick de förstås! Så en dryg timme senare dök de upp. Aldrig har väl vårt hem sanerats så fort, för här såg verkligen förfärligt ut! När de kom var här i alla fall acceptabelt. Vi borde få besök oftare för att inte låta hemmet förfalla alldeles... Det blev alpackaförevisning, fika och allmänt trevligt.


På söndagen kom ett par med en pojk för att hälsa på alpackorna, och de blev väldigt förtjusta! Kort efter att de åkt kom Kanelikompisen enligt plan. Vi fikade, hängde lite med djuren, åt fiskgratäng och gosade med hennes söta stabyhoun Tiggva med värdens mjukaste hundöron!

Det är trevligt med besök. Vinterhage får vi preparera nästa helg... 



Inga kommentarer: