måndag, oktober 07, 2013

Oväntat besök, del 2. En hektisk dag.

Idag åkte vi till Trollhättan för att hämta halm kl 10.00. Vi lyckades knö in 510 kg i släpet. Sedan hann vi bara lasta av hemma och äta lunch innan jag åkte till Arbetsförmedlingen för ett möte med en man om mina möjligheter att starta eget, utifrån en affärsplan och kalkyl jag gjort.

Han tyckte det såg bra ut!
Jag hade tydligen inte gjort en glädjekalkyl som jag befarade, utan snarare tvärtom! Så jag ska snart kallas till ett utvärderingsmöte. Spännande! Lite läskigt, men känns ändå rätt. Med lite tur kan jag få lite stöd i uppstarten. Vi får se hur det går.


Jag handlade på hemvägen medan maken var duktig på gården. Just innan vi skulle byta om för att ge oss ut och rida, körde en okänd bil upp på uppfarten. Det var ägaren till ponnyn, och hennes dotter! De lämnade grimman, erbjöd sig mocka efter ponnyn eftersom de insåg att de hade glömt det igår, och gav oss en jättekartong med "hemvärpta" ägg och massor av tack! De skämdes så, men djur smiter ju ibland... Det var kul att träffa dem. Nu är pållen i hagen igen, och risken är förstås att han kommer att rymma igen. Fast det hade visst varit en nedriven tråd i hans staket. Vi har ju haft älgar här de senaste dagarna, och de har rivit ned stängseltrådar lite här och var. De går från gård till gård och mumsar äpplen, som det är gott om!

På kvällen blev det en liten ridtur där vi båda använde oss av det vi lärt på kursen. Saga har blivit lydigare och lyhördare! Och hon går i väldigt bra balans! Hon har helt enkelt fått en bättre ryttare!

Inga kommentarer: