onsdag, juni 05, 2013

Studentfirande!

Bror och far väntar på nykläckt student!
Precis som min mor och far!
Glad student!
Mamsen grattar!
Bro's!
Lite frisk bål fick det bli!
En av tre goda tårtor.

På tisdagen red jag Mökkvi, promenerade Saga, riggade alla fodergrindar, och mätte upp påsar för kommande dagar, för medan vi var i Uppsala, skulle en gammal arbetskompis med familj se efter våra djur. Åkte till sta'n och köpte present innan jag hämtade maken på jobbet, och så bar det iväg mot Uppsala!

För äldste nevön skulle ta studenten! På onsdagen, stadgade av en rejäl frukost med havregrynsgröt, ställde vi oss att vänta på studenterna ute på deras skolgård. Det blev en lång väntan i den gassande middagssolen, så det var tur att där fanns lite skugga och att syrran varit klok nog att ta med fällstolar till de äldre i sällskapet.

Det var inte så lätt att hitta varandra, men medelst SMS och en liten sökpatrull, dök snart vår student upp i folkvimlet! Det blev förstås kramar, gratulationer och en massa blommor om halsen, innan vi gick till baksidan skolan där lastbilar väntade för att köra runt studenterna på flak! Nevön kom snart på sin lastbil och den for iväg med rejäl ljudanläggning och rökmaskin! 

Vi andra irrade runt i våra bilar i den trafikstockade staden, innan vi for hem till lugnet hos min syster, och gästerna till eftermiddagens firande började droppa in! Själva studenten verkade först vara försvunnen, men dök upp till slut och firandet kunde börja. Vi åt en massa smarriga tilltugg, drack vin och fick god tårta medan vi satt och pratade och hade allmänt trevligt hela eftermiddagen. När kvällen närmade sig med envetna mygg, drog sig de flesta hemåt, studenten åkte för att fira med kompisar och vi plockade så sakteliga samman efter festen.



Inga kommentarer: