fredag, juni 21, 2013

Midsommar med grannar, kanadensare och spansk våffelsnaps!

Trängsel i baren!
Kakan firar 1-årsdag med släkt och vänner.
På väg till midsommarfirande.

Grunden i våffel-shoten. 

Väderprognosen hade varierat under veckan, men hela tiden lovat regn. Särskilt Isis-grannen var orolig, eftersom hennes släktingar från Kanada skulle komma på visit, och då vill man ju gärna att det är lite fint! Värsta prognosen var 35 mm regn på självaste midsommar!

Så illa blev det inte. På dagen var det t o m sol. Men på kvällen, när vi var inbjudna till Isis-grannen på midsommarfirande, kom det. Vi hade precis klätt oss för att gå ut. Laddat med paraplyer. Låste dörren. DÅ kom skuren. Och just som man tänkte att nu KAN det inte regna mer – så regnade det mer!

Det kom så mycket vatten
så en del av vår uppfart svämmade över. När skuren lättat och vi provade att forcera sagda översvämning, insåg jag genast att alla försökt till lite fashionabel fotbeklädnad dagen till ära, var att glömma. Det fick bli gummistövlar!

Vi knatade bort till grannen och regnet som då var lite stilla, upphörde helt. Men längs den korta biten såg vi hur den häftiga skuren skurit fåror i vägarna här, och smärre sjöar hade uppstått här och var.

Väl hos grannen spisade vi massa olika sorters sill med alla tillbehör samt snaps, öl, vin och cider. Och förstås jordgubbar, glass och grädde till efterrätt. Allt hur gott som helst. Deras döttrar med respektive var där, de två barnbarnen samt fem nyanlända kanadensare, så det var fullt hus! Vi satt och pratade hela kvällen. Framåt sena kvällen satt vi ute en stund på altanen. Svärsonen gjorde då en shot på likören 43, Proviva (hallon?) och grädde åt alla. Hur gott som helst! Smakar precis som våffla med sylt och grädde! Tack, grannar, för en trevlig midsommar!


När vi väl gick hem igen anades en måne bakom molnen. För ovanlighetens skull hamnade ju årets midsommarfirande på den riktiga midsommaren! Den längsta dagen på året! Det är ju lite magiskt.

Inga kommentarer: