torsdag, juni 27, 2013

Kachita på dejt. Och ständiga skurar.

 En trio töser efter skuren.
 Affe och alpackorna, nyfikna på varandra, men skeptiska.
 Hästarnas vinterhage är full av blommande kamomill. Vackert och väldoftande!
Killarna. Trivs i ligghallen.


Det har ju regnat en del sedan midsommar, så hagarna blir blöta. Så för att spara pållarnas hovar och skydda mot hålväggar, flyttar vi grannens killar till paddocken om nätterna. Där får de också tillgång till ligghallen, dit de gärna galopperar in och sedan småkivas där inne. Stolliga killar!

Våra hästar går i en bättre hage, men de senaste nätterna har de fått stå i stallet i sina boxar. Så håller vi tummarna att det inte blir några nya hålväggar i hovarna. Det är inte så lerigt i hagarna. Men vattnet står liksom, så vi människor kan gå torrskodda, men när de tunga hästarna går hör man hur det tjirpar i marken och vatten sipprar upp.


Önskar det kunde regna någon dag i veckan bara. Och vara torrt sedan. Så det hinner torka upp mellan skurarna. Men vädret gör ju som det vill. Det är förstås skönt att det oftast inte är så hett.

I tisdags kom Alpackamannen med hingstarna som våra alpackaflickor ska möta. Sawila har ju inte fått sitt föl än, så det dröjer innan hon kan betäckas. Men denna gång fick Kachita och Parucha möta var sin kille. Kachita verkade gilla sin dejt. Det var hennes första dejt! Så det känns ju bra att hon verkade trivas med den!


Parucha däremot, spottade och var inte alls med på noterna. Så hon får vänta till nästa gång. Avvisar hon hingsten igen då, får vi välja en annan hingst. Hon kanske bara inte gillar vårt val! Det får man ju respektera.


Inga kommentarer: