söndag, januari 22, 2012

Alpackagos i härlig vinterdag!

Endelig! Vinter!

Som synes håller jag inte särskilt hårt i Kachita. Ibland när jag pysslar med henne tittar hon upp på mig med sina stora blå ögon som att hon försöker säga att: "Jag kan väl lita på dig, matte?". Och då blir man ju alldeles varm i hjärtetrakten!

Grimträning av fölisar. De bryr sig inte så mycket om grimmorna när de är på. Snart får vi börja träna dem i att bli ledda.

Sötnosar mumsar kraftfoder...

Saga idag. Mindre snö i manen. Idag i prickigt täcke.

Det är ju lite jobbigt att brodda pållarna. Faktiskt väldigt jobbigt. Hålen för broddarna var igenproppade av is och jord och tog ett tag att rensa ur, och pållan ville inte stå stilla så länge som jag behövde joxa. Men till slut fick jag på dem. Och snösulorna gjorde sitt jobb idag, när vi red N-rundan extended! Inget halkande alls! Med snön på alla träd och kvistar är det som att rida i ett julkort! Det här är perfekt vinterväder! (Kunde vara lite kallare, för jag hörde att det töade lite).

Alpackafölen grimtränades idag och vi pysslade lite med dem. Så härligt att de verkar lita på oss, de visar ändå vederbörlig respekt och närmar sig försiktigt utan att tränga sig på.

3 kommentarer:

ubitt sa...

Så söta de små fölen är!!! Kul att få dem tama från början!
har ni inte provat med blindbroddar i broddhålen, då är det mycket lättare att hålla hålen rena och fina för broddarnas gängor!

Lola sa...

gamla metoden,, bomull i hålen,, fina foton som vanligt.

Karos Corner sa...

Tack både ubitt & Lola! Nu låter vi broddarna sitta i! Vet aldrig när det blir halt i hagen när temperaturen varierar kring 0-strecket. Det blir aldrig bråk mellan våra pållar så de lär inte skada varandra med broddarna. Saga vet VÄLDIGT väl att Mökkvi bestämmer!