söndag, april 11, 2010

Jetzt ist es unser in den Luft und die Löwen und Bären kommen ...

Flugorna dricker björksav.

Lavar, igen. Och annat lustigt smått som växer. Naturen är allt bra dekorativ ibland.

Grillunch – karré, bakpotatis och kall Corona.

Hur tänker du nu? Ska JAG lasttränas?

Det är slitsamt att vara hemmansägare ...

Zolly-Bolly hänger gärna med matte och husse på hemmanet.

Lite fjärilar har man ju sett och idag hade blåsipporna slagit ut, när vi red den traditionella N-rundan för första gången på länge. Några träd har fällts, så det ligger lite svårforcerat granris på stigen. Men pållarna tar sig igenom det!

Solen stod på så maken fixade en grillad karré med bakpotatis och Corona-öl på uteplatsen, medan jag borstade rent stalgången från de oändliga mängderna hår som Saga fäller nu. Det bara rasar av henne, medan Mökkvi verkar ha fällt klart för denna gång.

Efter lunch lasttränade jag Saga lite. Maken måste stå med longerlinan så hon inte går på sidan om rampen, men då går det bra. Vi lastade henne helt, och maken stängde bakom henne, så stod jag där i transporten med henne och kelade med henne. När vi skulle backa ut fick jag henne att stoppa upp – vi vill inte att hon bara kastar sig ut. Hon var lite nervig, men på det hela taget gick det lugnt och bra till. Jag satte in spannen med kraftfoder i transporten sedan och lämnade henne ensam med transporten, men hon tänkte då inte gå in, om ingen tvingade henne. Så hon gick där och spanade på hinken, och sträckte sig så långt in hon kunde utan att behöva gå på rampen. Men gick aldrig in. Så hon nådde aldrig spannen. Jag blandade diskret in innehållet i hennes kvällshö i stället.

Vi har nu nya planer för alpacka-stallet – vi bygger helt enkelt till pållarnas stall! Det kommer knappt att synas från huset, vi har redan hårdgjord yta där, dagvattenrör och nära till el och vatten. Vi har t o m lite lockläkt kvar från stallbygget. Vilket kommer att förbilliga och förenkla betydligt. Vi fastnade i ett tänk innan om hur vinterhagen måste ligga. Men den kan vi ju ändra på! Så jag mätte och stämde av medan maken rensade sly. Ibland är det bra när saker får mogna i kolan!


Inga kommentarer: