måndag, januari 04, 2016

Veterinärbesök med förhinder.

 Stilton gillar att rulla sig i gruset.
 Packor i vintersol.
 Naira!
 Parucha och Qhichincha.
 Saga på bushumör!
Snart solnedgång.

Våra alpackapojkar ska kastreras. Vi hade bokat en tid innan jul, men ingen hade sagt att pojkarna skulle fasta först, så då blev det ingen kastrering. Men blodprov togs på alla utom Qhichincha, som blev lite för stökig, för att testas för tuberkulos i ett frivilligt program Gård & Djurhälsan har.

Nå, vi bestämde en ny dag för att kastrera pojkarna, men samma dag som veterinären skulle komma och killarna redan varit på fasta, ringde veterinären och oroade sig för att OM det skulle bli problem under mellandagarna, så var hon inte på plats. Så vi avbröt fastan och satte datumet till idag istället. Och killarna var satta på fasta igen - då var veterinären som skulle göra det sjuk! Istället kom en annan veterinär och tog i alla fall det sista blodprovet på Qhichincha, som sederades en smula, så att det gick lite lättare. Nu väntar vi spänt på att få A-status – som markerar att man är en tuberkulosfri gård!

Igår promenerade jag Saga i vinterhagen och hon kändes lite sprallig, så jag släppte lös henne så hon fick springa lite. Det blev fullt ös! Hon hade uppenbarligen kul! Fast tappade en sko... Det var ju inte lika bra. På med skyddsboot! Tur vi har dem!

Inga kommentarer: