torsdag, maj 22, 2014

Peter Gabriel i Globen!

Svulstiga damer utanför Moderna Museet.
Tvättsvampar i kornblått.
Lustig "insekt".
Maken framför Globen.

Förväntansfulla fans.

Strålkastararmarna får agera hotfulla varelser emellanåt – blir väldigt stämningsfullt.
Ljuskäglor.
"Red rain" – alltid en favorit!
Sen måltid på MAX

Vi tog tåget till Stockholm ganska tidigt, för vi ville säkert komma fram i god tid till Peter Gabriels konsert på Globen. Och det verkar ju bli stopp på tågen mellan GBG-STHLM ständigt.

Så vi var framme till lunch och åt oss löjligt mätta på en thaibuffé, innan vi installerade oss på Ånedin Hostel, på en båt förtöjd en kort bit från slottet.

Eftersom tågresan gått som på räls (hihi) hade vi gott om tid, så vi gick till Skeppsholmen och besökte Moderna Muséet. Det var en mycket varm dag, så efter det gick vi till Kungsan och åt mjukglass. 

Snart nog var det dags att gå "hem" och fräscha upp sig, innan vi tog T-banan till Globen. Vi tyckte vi var ute i god tid, men där var så mycket folk och en bit att gå, och vi fick köa lite innan vi kom in, så det tog sin lilla tid. Medan vi väntade i kön dök en gammal kompis upp, som också skulle se konserten – han skulle bra dricka upp sin öl på krogen intill först!

Väl inne passade jag på att besöka damernas, men hörde ett rejält jubel
och insåg då att Peter Gabriel redan kommit in på scen! Artisterna brukar ju ALDRIG börja exakt på utsatt tid! Men han presenterade bara "förbandet" – två svenska tjejer – Linnea Olsson på sång och cello och Jennie Abrahamson på sång och gitarr. De framförde några låtar och var otroligt duktiga! Och de sjöng sedan med Peter Gabriel på själva konserten.


Nästan alla mina favoritsånger var med i konserten! Så vi gick nöjda därifrån, men också hungriga.

Ett krux med konserter är att man antingen får äta sin aftonvard lite väl tidigt, om man ska hinna INNAN konserten, men efter konserten är inte så mycket öppet... Men vi hade spanat in att MAX hamburgerrestaurang vid Kungsan hade öppet till kl 5.00, så dit styrde vi kossan och fick oss rejält med mat!


Och här kan du läsa en recension.

Inga kommentarer: