lördag, september 07, 2013

Lite kultur...

Fågel i flykt! Vi har massor sådana här. De ser ut som sädesärlor men har ingen svart hätta. Kanske är det honor? Kanske är det halvvuxna ungar? Hur som helst är de skickliga på att stå stilla i luften i flygningen.
Maken utanför Ljudaborg, utomhusscenen bakom Lödöse Museum.
"Hertingarnas bröllopsfest".

På lördagkvällen åkte vi till Lödöse Museum för att se om det fanns biljetter till kvällens föreställning av "Hertigarnas bröllopsfest" på Ljudaborg. För 700 år sedan hölls faktiskt en bröllopsfest precis här, och det är den som gestaltades i kvällens pjäs. Säkert lite fritt tolkad, men med mycket namedropping och eventdropping, så man skulle förstå vilka alla var och deras samband till andra kända historiska händelser.

Det var kanske lite blandade talanger och lite lågt tempo, men det är ju kul att det finns de som engagerar sig och gör en pjäs, och det historiska sammanhanget är ju intressant! Och föreställningen hade sina små guldkorn! Som när Hertig Erik skämtade om att Lödöse-borna givit honom ett varmt välkomnande fastän han hade bränt ned staden förra gången han var där...

Efter föreställningen köpte vi varsin pizza och åkte hem. Skönt att inte alltid äta sin egen mat!

Inga kommentarer: