söndag, januari 06, 2013

Stillsam start på 2013

 Dimmor och moln bortom hemmanet.
 Chaska-bus tittar upp.
 Miski har druckit en slurk. Notera lilla vita "pipskägget".
 Kakaw – "Kakan".
 Gruppfoto! Svårt att få alla att titta in i kameran samtidigt!
 Matte & mamma i Kachitas öga.
 Parucha.
 Sawila & Qhichincha solar sig!
Konstigt att vi hittade honom i trädgården när vi några timmar tidigare ställt honom i paddocken... Mökkvi – utbrytarkungen!


Lediga lata dagar. Fast lite rediga har vi varit. T ex hämtat den reparerade snöslungan, så nu är vi redo för snö. Vi var tvungna att ta den i hästsläpet, eftersom den är så stor. Men bromsen på hästsläpet hade rostat fast, så först ville ena hjulet inte rulla! Alls! Sååå jobbigt! Så småningom hamrade vi lite där bromsvajern går in, och häpp – sedan rullade det! Nu ska vi inte dra åt bromsen mer, när släpet bara står.

Så var vi i Trollhättan och hämtade Camelid-foder. Vägen upp är nu färdig och fin, så trots att vi åkte sent kom vi fram i tid! Gillar nya 45an! Samma dag körde jag söderut för att träffa gamla Irre-kompisen med dotter inne i Göteborg, varmed jag begick både trängselskatt- och semle-premiär! Det senare var efterlängtat. Den där första premiären får vi betala om en månad...

Vi hade besök av två alpackaentusiastiska familjer igår, med många barn. Men de var trevliga, barnen lugna och så bjöd de på fika!

Idag har vi äntligen lämnat in Volvon på reparation. ABS-lampan har lyst ett tag, och strax innan jul gick handbromsen helt sönder! Skrället läcker kylarvätska också – förhoppningsvis hinner de fixa detta till på fredag. På måndag nästa vecka ska vi nämligen till kliniken för att få en ny ringsko på Mökkvi!


3 kommentarer:

ubitt sa...

ÅÅÅååååå dessa underbara alpackaögon! Man drunkar i deras vishet!
Ger ni cellACt4931Camelia? Jag tycker att det funkar utmärkt, mina djur älskar det, och det är dessutom mycket mycket billigare... och svensktillverkat!

ubitt sa...

Vaffö kom lösenordet med nu mitt i texten???? Hmmmm

Karos Corner sa...

Hej. Ja, vi ger dem Camelia från Spannex. Väldigt populärt är det....