tisdag, januari 01, 2013

Gott nytt 2013!

Pållarna var lugna trots smällandet och blixtrandet. Särskilt om man får ett äpple att fira nyår med...

Fyrverkerier in da neigbourhood.
Inspektion av fluffiga djur.
En härlig sol sken på oss på nyårsdagen! Då måste man ju ut och hänga med alpackorna!

På aftonen droppade de in efterhand, våra 8 gäster på nyår! Kul när så många vill komma! Så det blev till att duka fint med den böhmiska servisen och silverbesticken! Och vid 19-snåret var vi alla samlade, vi bjöd på välkomstbubbel, sedan förrätt, och sedan väntade vi på varmrätten i evinnerlig tid, för fel gradtal hade stått i receptet jag hittat på nätet! 

Vi lurade dock ut detta, och slutligen blev maten färdig, och det blev gott, även om tillagningen gått lite stolligt till!

Mycket mat, mycket vin och bubbel och prat blev det innan 12-slaget kom! Kompis med söner stod ute i regnet, rökte och kollade fyrverkerier, maken och jag stod i stallet och såg att hästarna var någorlunda lugna (och det var de!) medan Kaneli-kompisen satt inne med sin vovve och två andra kompisar. Så just 00.00 var vi som mest splittrade! Men det tog vi igen, och fortsatte med vin, bubbel. prat och snacks till 3.30 då jag släppte ut hästarna och alla gick och lade sig.

Som traditionen bjuder bjöd vi på nybakade scones, scrambled eggs och prinskorv till frukost. Medan vi satt där blev det ljusare och ljusare till hemmanet badade i sol, så då fick det ju bli ett besök hos alpackorna, innan alla åkte hem till sig.

Isbanan är nu borta, men mildvädret gör att det blir lerigare igen. Snälla 2013 – kan du inte bli ett normalregnigt år? Läste att 2012 har varit det regnrikaste i landet sedan man började mäta...

Inga kommentarer: